Zenezsenik- Kortárs zeneszerzők rajongói oldala

Szeretettel üdvözlök minden erre járót! A blog célja nem más, mint olyan zeneszerzők népszerűsítése, kiket nagyon szeretek. Mind a komolyzene, a szimfonikus zenei világ, vagy pedig az opera-rock opera és musical képviselői. Mért hoztam létre a honlapot? Mert úgy gondolom ezek olyan kortársak, akik megérdemlik az elismerést, ha csak azzal, hogy ismerik és becsülik őket az emberek. Vegyesen lesznek itt külföldi és magyar zeneszerzők is. Célom a MINŐSÉGI musical, illetve filmzenék és opera bemutatása (tehát aki SP vagy Oltári Srácok rajongó, rossz helyen jár) Első sorban a következő emberekkel fogok foglalkozni: John Willaims, Paul Romero, Sir Andrew Lloyd Webber, Sylvester Levay, Szörényi Levente, Dés László, Guba Tamás Cervantes és végül, de nem utolsó sorban: Jim Steinman. Jó szórakozást a zenéikhez!

Friss topikok

Archívum

HTML

Jim Steinman

2010.10.23. 15:07 | zenezsenik | Szólj hozzá!

Jim Steinman (született James Richard Steinman New York City, 1947. november 1. – ) amerikai zeneszerző, szövegíró, énekes, producer a Wagnerikus rock stílus megteremtője.

Első átütő erejű sikere Meat Loaf-al a Bat out of Hell lemezsorozat első része 1977-ben, amiből később márkanév lett és minden idők hetedik legtöbb példányban (37 millió) eladott albumává vált. Több világsláger fűződik nevéhez, Meat Loaftól az I Would Do Anything For Love, Dead Ringer For Love, Bonnie Tylertől a Total Eclipse of the Heart, Holding Out for a Hero, Air Supply Making Love out of Nothing at All című slágere illetve Céline Dion It's All Coming Back To Me Now című dala de egy-egy dal erejéig dolgozott Barbara Streisandal és a Boyzoneal. Több musicalt is szerzett, két legnagyobb színpadi sikere az Andrew Lloyd Webber-el közös Whistle Down The Wind, ami az Egyesült Királyságban nagy népszerűségnek örvend illetve a Vámpírok Bálja zenéje, amely korábbi nagy slágerein alapszik. A rajongók körében a be nem mutatott The Dream Engine és a Batman - The Musical promóciós felvételei aratnak sikert. Műveiből az eltelt 20 év alatt több mint 100 millió darabot adtak el Meat Loaf és Bonnie Tyler Steinman által rendezett albumait már többször kiadták világszerte. Produkcióiból több is Grammy díjat nyert.

Kóstoló műveiből:

 

Címkék: tánc batman meat vámpír vampire jim tyler loaf steinman bonny

A bejegyzés trackback címe:

https://zenezsenik.blog.hu/api/trackback/id/tr642393156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása