Zenezsenik- Kortárs zeneszerzők rajongói oldala

Szeretettel üdvözlök minden erre járót! A blog célja nem más, mint olyan zeneszerzők népszerűsítése, kiket nagyon szeretek. Mind a komolyzene, a szimfonikus zenei világ, vagy pedig az opera-rock opera és musical képviselői. Mért hoztam létre a honlapot? Mert úgy gondolom ezek olyan kortársak, akik megérdemlik az elismerést, ha csak azzal, hogy ismerik és becsülik őket az emberek. Vegyesen lesznek itt külföldi és magyar zeneszerzők is. Célom a MINŐSÉGI musical, illetve filmzenék és opera bemutatása (tehát aki SP vagy Oltári Srácok rajongó, rossz helyen jár) Első sorban a következő emberekkel fogok foglalkozni: John Willaims, Paul Romero, Sir Andrew Lloyd Webber, Sylvester Levay, Szörényi Levente, Dés László, Guba Tamás Cervantes és végül, de nem utolsó sorban: Jim Steinman. Jó szórakozást a zenéikhez!

Friss topikok

Archívum

HTML

Sylvester Levay

2010.10.23. 20:32 | zenezsenik | Szólj hozzá!

Sylvester Levay (született Lévay Szilveszter, szerbül Силвестер Левај, Silvester Levaj, Szabadka, Jugoszlávia (ma Szerbia), 1945. május 16.) magyar származású Amerikában élő zeneszerző.

Nyolcévesen kezdte zenei karrierjét. 1972-ben érkezett Münchenbe, ott találkozott Michael Kunzéval, későbbi szerzőtársával. 1980-tól 2000-ig Hollywoodban élt, és főképp filmzenéket írt. Az új évezredben München, Bécs és Los Angeles között ingázik. 1980 óta házas, feleségét Monikának hívják, egy lányuk (Alice) és egy fiúk (Sylvester, Jr.) van.

15 évesen nyerte első zeneszerzői versenyét. 1972-től Münchenben Udo Jürgensszel és Katja Ebsteinnel dolgozott együtt. 1975-ben az általa írt Fly, Robin, Fly című, a német Silver Convention által énekelt dal Grammy-díjat nyert legjobb instrumentális R&B dal kategóriában. 1977 és 1980 között Elton John, a Silver Convention és mások számára szerzett zenét. 1980-tól számos nagy hollywoodi személy mellett dolgozott, mint például Michael Douglas, Charlie Sheen, George Lucas és még mások. Tagja a National Academy of Recording Arts and Sciencesnek és az Academy of Television Arts & Sciences-nek. Több hangszeren is játszik, így zongorán, szaxofonon, klarinéton, fuvolán és orgonán. 1984–1986 között az Airwolf-sorozat zenéjét szerezte. Az 1990-es évektől kezdődően magát már inkább musical-zeneszerzőnek tekinti, musicaljei telt házak mellett mennek.

Zenéi:

Kóstoló zenéiből:

A bejegyzés trackback címe:

https://zenezsenik.blog.hu/api/trackback/id/tr802393906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása